Tuesday, 18 December 2012

Oh! Retis


Hey guys! Assalamualaikum!

So smlm I couldn't stop smiling bila nampak org komen2 mcm nih kat Facebook;
Malu aku...hahaha blush-blush~ Sbb korg ohsem aku akan upload video gameplay aku kat korg haha. OMG OMG OMG~! hahaha


Monday, 17 December 2012

Mafia Warz!

Hey guys! Assalamualaikum!

You know lately aku and other geng vloggers banyak lak main games kat Google+ Hangouts. Appreciate gler dpt kawan bru. Well anyway, baru2 ni pon ada gametime hangouts lagi. Kali ni kitorang main game Mafia. Don't be fooled by the title! Tak ada kena-mengena ngan game Myspace dulu tuh. Ni game Mafia yg guna deck cards tu. I think tak salah aku ada post aku main game tu on my second vlog dulu. Tp org xprasan LOL!!! Well kali nih aku main balik game tuh, but guna Google+ Hangouts. Seriously this app mcm berguna gler...hahaha. Well ada 10 players and most of the Malaysian Vloggers! Here's the 2 videos edit by AlanLembu n yours truly! Enjoy!

Part 1:

Part 2:

Here are all the players yang participate! Macam biasa...click gambar diorg utk ke youtube channel diorg :)
Game Master:
AlanLembu
Limit user kat Google+ Hangouts ni 10 org. Haa! Hambik penuh! Sian Nirman (Mentol Pecah nak join xdapat). Part 3 aku di upload soon kat youtube channel AlanLembu. So be sure to subscribe to him to get the lastest update. Enjoy the the video guys! Assalamualaikum! Stay Ohsem!

Sunday, 16 December 2012

Permainan Mana Kau Suka? by AidilDbahri (2)

Hey guys! Assalamualaikum! Another update on a Google+ Hangouts game time. Check this one one. Definitely the funniest and most extreme so far. Extreme as in the questions are a bit 'over' hahahaha!
Kali ni mmg players ramai skit. Most of them vlogger tanah air sendiri (cewah haha). Nih link2 vlog diorg if korg xkenal and nk check them out *click muka2 beliaus*:
Special guest player:
(Bkan vlogger tp dia org kuat CST Production haha)

Thursday, 13 December 2012

Vlog 14: Panda's Confession

Hey guys! Assalamualaikum!

Another blog update for the month of December! Hahaha maybe I should start post vlog every month. Seems okay right? Well anyway here's a new one titled; Panda's Confession. Check out what I confessed in this vlog.
Enjoy the vlog! Bye guys...stay being awesome :)

Thursday, 6 December 2012

LIVE bersama Vloggers

Hey guys! Assalamualaikum!

Post nih khas tuh Mozek (Mentol Pecah) sbb sudi lagi sekali invite aku untuk Google+ Hangouts last Disember 4, 2012 kul 10 mlm. Tapi kali nih lain skit....SBB IANYA LIVE!!! YUP GUYS!! LIVE!!!! hahaha gler nervous aku kuar live...ok bkan la kat TV tp Youtube...but sbb Mozek and other vloggers yg join promote *termasuk aku* ramai yg view. Antara vloggers yg terlibat:
*Click muka mereka utk ke Youtube channel mereka*

Untuk korg yg terlepas, ni video dia....tapi WARNING! Video nih 3 jam! Like seriously! Sanggup? Hahaha. But honestly aku ckp thx korg sbb invite aku n most importantly THANKS TO KORANG YG TGK LIVE HARITUH! 


Support Malaysian Vloggers! Bye guys! Stay being AWESOME!!!

Tuesday, 4 December 2012

Permainan Mana Kau Suka? by AidilDbahri

Hey guys! Assalamualaikum!

Just nak update ucapan thank you kepada AidilDbahri, Ersyad, Kaydee, Apam, AlanLembu & Mozek (Mentol Pecah) sbb invite aku main game Permainan Mana Kau Suka *ciptaan Aidil sendiri* kat Google+ Hangouts. Pada korg yg tak tau siapa diorg...diorg sumer nih vlogger tanah air nih *kalau xkenal Mozek Mentol Pecah tu xtau la aku..hehe*. Aku appreciate sgt sbb include kan aku and sudi berkawan. Korg mmg awesome la wei! Sumpah :"> Oh and by the way, last nights game aku ada record & upload kat channel youtube aku =3


Sorry Ersyad! Sbb kau xder dlm video nih. Ko kuar awal sgt. But still promote gak link ko kat bawah :p

Oh by the way, nih link2 vlog diorg if korg xkenal and nk check them out *click muka2 beliaus*:


Do check them out. Support para vlogger Malaysia. Bye guys...stay being awesome :)

Thursday, 29 November 2012

Vlog 13: Unnecessary Tantrums

Hey guys! Assalamualaikum!

Another blog update! Yay!! As promised kan? And as promised gak.....NEW VLOG!!!! *apsal aku excited semacam walaupon xder org kesah psl blog aku? =.=" *


Topic dia random jer...mcm vlog2 aku yg lain. Aku dpt idea like 5 minutes before start record aku membebel. Enjoy the vlog! Bye guys...stay being awesome :) 

Tuesday, 27 November 2012

Bila Nak Update Vlog?!

Wow..wow..wow...gler dah lama aku tak update apa2 kat sini...jeez~ Last update aku was like 4 months ago...giler pemalas haha..and posts aku psl 30 Day Drawing Challenge & Photo A Day stop mcm tu je...*dah la gemuk..malas la tuh*

Well anyway, whats up blogger readers! Oh sorry....where's my manners as a muslim. Assalamualaikum korg. Hi! Sorry dah lama gler xupdate sini...vlog pon dah xupdate..and by vlog I mean real ones. Not random videos yg aku byk post baru2 nih.

So what's been going on with my life lately yg nk share? Hmmm...well first aku dah xduduk kat Selangor dah. Now aku duk ngan Ibu kesayangan aku kat Ipoh...jyeah IPOH! *jauh dr kengkawan n stuff* But still...ada ibu so tu lg penting...hehe. Hmm then apa lagi ek? Oh! Since aku dah pindah Ipoh, im jobless now! Yup aku quit job aku kat Cyberjaya sbb nk pindah sini....oh well. Guess that's all la kot. See...xbyk pon..aku jer yg malas nk update apa2 haha...

Oh since aku dah blik ber-blogging nih....aku nk start balik ber-vlogging! FOR REAL THIS TIME! Xcaya? ni teaser *ceh ader teaser....LOL*

Stay Awesome guys!

Thursday, 14 June 2012

30 Day Drawing Challenge (Day 25)


I love Mario but -- GOD! -- that princess is freakin annoying. I mean, you must be really dumb to caught but a spiky turtle a lot of times -___-" Well anyway, for those yg xphm post nih, please click here: 30 Day Drawing Challenge

Photo A Day: June (Day 14)




Day 14: Time

 Thx 4 viewing. To view the list of the challenges click here~

Wednesday, 13 June 2012

Monday, 11 June 2012

Photo A Day: June (Day 11)

Day 11: Door 

Being metaphorical :) Thx 4 viewing. To view the list of the challenges click here~

30 Day Drawing Challenge (Day 22)


My dad died last August 3rd, 2009. Really miss him a lot :( For those yg xphm post nih, please click here: 30 Day Drawing Challenge

Sunday, 10 June 2012

Saturday, 9 June 2012

Photo A Day: June (Day 2-9)

Done with the drawing stuff now...the photo challenge part. All 8 days :">
Day 2: Empty

Day 3: On Your Plate

Day 4: Close-Up

Day 5: Sign

Day 6: Hat

Day 7: Drink

Day 8: Six O'Clock

Day 9: Your View Today 

 There :) Thx 4 viewing. To view the list of the challenges click here~

30 Day Drawing Challenge (Day 12-19)

Wow, been really busy a while. Sorry didn't have time to update anything here. Well here you go, all the drawings challenge that I've missed posting them; Fewww...that's a lot! HAHAHA For those yg xphm post nih, please click here: 30 Day Drawing Challenge